POSTAGE SERVICE RUN AS USUAL DURING MCO 3.0 | FREE POSTAGE for order above RM150 for West Malaysia Shop Now!
icon-search
icon-search

BLOG

KENAPA BILA APPLY SKINCARE PRODUCT ADA RASA BURNING/STINGING SENSATION?

Pernah tak korang tengah syok-syok tepek skincare kat muka pastu tetibe rasa bahang atau pedih? Tak kesah lah rasa tak selesa tu kat seluruh muka atau pun kat certain area, yang penting keadaan ini adalah TIDAK NORMAL.

KENAPA BILA APPLY SKINCARE PRODUCT ADA RASA BURNING/STINGING SENSATION?

Read more →


NAK GUNA TANGAN ATAU COTTON PAD?

Untuk beginner, mesti confuse kan kenapa ada toner yang kena apply guna cotton pad dan ada sesetengah toner yang apply guna tangan. Apa beza antara dua method ni? So, sebenarnya cara mana yang betul? Actually, takde cara yang betul atau salah. Kedua

NAK GUNA TANGAN ATAU COTTON PAD?

Read more →


"PRODUK NI BOLEH SEBABKAN BREAKOUT KE?"

Syiro selalu dapat soalan yang camni dan masih ramai yang tertanya-tanya soalan camni whenever dorang nak try produk baru. Sorry to tell you this but SEMUA PRODUK boleh menyebabkan breakout kalau your skin tak ngam dengan ingredients atau formulatio

"PRODUK NI BOLEH SEBABKAN BREAKOUT KE?"

Read more →


SUNSCREEN 101

Sunscreen merupakan satu-satu nya produk penjagaan kulit yang boleh protect kulit dari UV rays. Sunscreen juga merupakan anti-aging product yang paling basic. Here's a video for everything you need to know about sunscreen :

SUNSCREEN 101

Read more →


CLEANSER 101

Do you know that choosing a right cleanser is so important in order to get a healthy skin? This one product can make or break your entire skincare routine! Cleanser jugak boleh jadi punca if your skin tetibe jadi bermasalah. I do believe tugas clean

CLEANSER 101

Read more →


Is the texture of a cleanser important?

Betul ke texture sesuatu cleanser tu penting untuk menentukan sama ada ia nya sesuai atau tak dengan skin type kita? TAK SEMESTINYA. Texture memang boleh mempengaruhi experience pengguna tapi faktor yang paling penting adalah formulation cleanser

Is the texture of a cleanser important?

Read more →


SKINHOLICFAM PERKS

Did you know?When you support a small business, you're supporting a dream, a family and so much more. Every small purchase makes a big difference.Therefore, we've decided to rewards you in a special way as a token of our sincere appreciation.

SKINHOLICFAM PERKS

Read more →


HOW TO CHOOSE A SERUM?

Serum merupakan jenis produk yang memang dicipta untuk target skin concern tertentu dan mempunyai formulation of active ingredients yang lebih potent & concentrated berbanding skincare item yang lain. Kriteria utama yang harus diambil kira ketika me

HOW TO CHOOSE A SERUM?

Read more →


How to get the results you want from skincare products?

This are guideline untuk dapat kan result yang you nak from your skincare products. Well, it's all about realistic expectation!

How to get the results you want from skincare products?

Read more →


PATCH TEST 101

Ramai sangat orang yang bila naik macam macam kat muka tak tau produk mana satu yang punca. Bila tanya ada pakai produk baru tak? Ada tapi duk pakai 3-4 benda sekaligus so taktau mana yang tak sesuai. This is a BIG NO.

PATCH TEST 101

Read more →


How to find the right product for your skin?

Ini adalah steps yang korang boleh ikut untuk mengurangkan risiko tersalah pilih produk dan sekaligus membantu untuk korang lebih mengenali kulit korang dan produk yang korang pakai.

How to find the right product for your skin?

Read more →

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.