FREE POSTAGE for order above RM150 (WM), RM250 (EM)
icon-search
icon-search

"PRODUK NI BOLEH SEBABKAN BREAKOUT KE?"

Syiro selalu dapat soalan yang camni dan masih ramai yang tertanya-tanya soalan camni whenever dorang nak try produk baru.

Sorry to tell you this but SEMUA PRODUK boleh menyebabkan breakout kalau your skin tak ngam dengan ingredients atau formulation dalam produk tersebut. Semua produk ada possibility untuk buat your skin meragam (naik jerawat/whiteheads/irritation) kalau your skin tak ngam dengan produk tersebut.

Walaupun produk tu memang khas untuk jerawat, walaupun dermatologist tested, walaupun produk tu hanya lah facial wipes atau sekadar sekeping sheet mask, kemungkinan untuk menyebabkan breakout tetap ada.

Kenapa camtu?

Sebab takde satu jenis kulit pun kat dunia ni yang ada reaction mechanisme yang sama. Agak mustahil untuk bagi 100% confirmation, sesuatu produk tu takkan buat your skin naik jerawat.

So camne nak tahu, produk tu okay ke tak?

Itu penting nya untuk kenal kulit sendiri sebab dari situ kita boleh kurang kan possibility untuk breakout. Kena tahu apa your skin type & ingredients apa yang your skin tak suka. Pastu kena tahu ingredients produk yang you nak cuba tu & lastly, kena try sendiri. Then only you boleh tahu sama ada produk tu okay atau tak.



Older post

Your Cart

Your cart is currently empty.

Continue browsing here.